Energieopslag

Steeds meer energie is duurzaam opgewekt in Nederland. Hoewel dit iets positiefs is, groeit de noodzaak van energieopslag. Het wordt steeds belangrijker om ons toekomstige energiesysteem flexibel te houden. Hoe kunnen we de opgewekte energie optimaal benutten? Een oplossing is het opslaan van energie in batterijen, wat bijdraagt aan de continuïteit van uw energievoorziening. Bij Stel… beschikken we over expertise op het gebied van energieopslag en staan we klaar om je te ondersteunen bij jouw project.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en vindt de oplossing die bij jou past.

Wij stellen geen doelen,
maar daden.

Energieopslag: een uitdaging en een kans

Wanneer er meer duurzame energie wordt geproduceerd dan nodig is, bijvoorbeeld met zonne- en windenergie, kan dat opgeslagen worden voor periodes dat dit er veel minder is. Een ander voordeel is dat het elektriciteitsnet meer ontlast wordt omdat niet alle opgewekte elektriciteit in een keer het net op moet. Helaas hebben steeds meer bedrijven last van netcongestie. Het energienet raakt vol waardoor afname en terug levering niet altijd mogelijk is. Stel… helpt ondernemers graag bij een oplossing vinden voor dit probleem.

Hoe energieopslag bijdraagt aan duurzaamheid en winstgevendheid

Het realiseren van rendabele energieopslagoplossingen voor zowel klein als groot verbruikers blijft een uitdaging. De snelle ontwikkelingen op de markt maken de businesscase echter steeds aantrekkelijker. Door een batterij toe te voegen aan de energievoorziening van je bedrijf, kun je niet alleen extra inkomsten genereren, maar ook bijdragen aan duurzaamheid. Er bestaan diverse verdienmodellen die je op maat kunt combineren voor een winstgevende businesscase.

Stel... helpt je op weg naar een milieuvriendelijke toekomst

Stel… richt zich op zowel grootschalige batterijopslag als opslag achter de meter. Daarnaast zijn we actief in het verduurzamen van bedrijventerreinen en beschikken we over expertise op het gebied van curtailment. Stel… is er om je te helpen bepalen of en hoe we energieopslag kunnen toepassen in jouw situatie.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over energieopslag.

“Het is op dit moment in Nederland nog lastig om energieopslag financieel rendabel te maken. Helemaal voor kleinschalige projecten. Er is een aantal ontwikkelingen nodig om opslag met batterijen een succes te maken in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan het energiemanagement, een verdere kostendaling van batterijtechnieken en het afschaffen van de dubbele energiebelasting. We volgen de ontwikkelingen op de voet.”

Gerealiseerde projecten

Lees hier alles over voorgaande projecten en uitgevoerde cases door Stel….