Stel… samen ontwikkelen we een oplossing voor het ontbreken van netcapaciteit voor het opladen van E-trucks. 💡🚛

Gepost door:

Sandrine Groot

Gepubliceerd op:

19 juli, 2023
Leestijd: 2 minuten

Van Wijk Group zocht een oplossing voor het ontbreken van een toereikende netcapaciteit voor het opladen van hun toekomstige E-trucks. Met hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie, willen ze hun wagenpark elektrificeren en waren ze op zoek naar een betrouwbare partner om dit mogelijk te maken.

In samenwerking met Stel…, dat verantwoordelijk was voor het advies en de ondersteuning bij verschillende essentiële stappen, Zonnegilde, die expertise heeft op het gebied van Zonnestroom- en Iwell voor het Batterij-systeem , werd een ambitieus plan ontwikkeld.

Zonnegilde zal een zonnestroomsysteem leveren, bestaande uit meer dan 2.800 zonnepanelen. Deze panelen zijn in staat om jaarlijks 1.412 MWh aan duurzame energie op te wekken. Daarnaast wordt de opgewekte energie slim opgeslagen in een batterij met een capaciteit van 4.300 MWh.

Deze batterij fungeert als een essentiële energiebron, waardoor de opgewekte energie beschikbaar wordt gesteld voor zowel de E-trucks als het eigen verbruik van het bedrijf. Het systeem biedt een grote mate van flexibiliteit, omdat het bedrijf nu de vrijheid heeft om de E-trucks op te laden op het moment dat het hen het beste uitkomt qua planning, zonder zich zorgen te hoeven maken over de beschikbaarheid van voldoende netcapaciteit.

Stel… was verantwoordelijk voor het aanvragen van de benodigde SDE-subsidie voor de plaatsing van de PV-installatie en heeft de haalbaarheid onderzocht om te bepalen of een Battery Energy Storage System (BESS) rendabel is vanwege de netcongestie. Ook heeft Stel… een marktuitvraag verzorgt voor de juiste prijs/kwaliteit verhouding voor de aanschaf van de PV-installatie met bijbehorende BESS. Daarnaast heeft Stel… het proces van contracting tussen koper en verkoper(s) begeleid.

Het project wordt uitgevoerd in Q3 en Q4 van 2024. Tijdens de uitvoering zal Stel… de rol als projectmanager op zich nemen waarbij Stel… steekproefsgewijze inspecties zal doen en toezicht zal houden op het naleven van de afspraken die tijdens het aankoopproces zijn gemaakt.

E.van Wijk Group is dankbaar voor de waardevolle samenwerking met Stel… Zonnegilde & Iwell. “Ik heb in Stel een betrouwbare energiepartner gevonden die mij heeft geholpen om een vliegende start te maken met de energietransitie.” – E. van Wijk.

De PV-installatie met BESS zal niet alleen helpen bij het elektrificeren van hun trucks maar zal ook bijdragen aan hun toewijding om duurzamere en groenere logistieke oplossingen te bieden.