Stappen om je vastgoed duurzamer te maken: Bouw aan een groenere toekomst met Stel…

Gepost door:

Sandrine Groot

Gepubliceerd op:

4 september, 2023
Leestijd: 2 minuten

Duurzaamheid is een belangrijk thema vandaag de dag, en vastgoed is geen uitzondering. Het verduurzamen van je vastgoed is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook leiden tot lagere operationele kosten en een verhoogde waarde van je pand. In deze blogpost bespreken we drie stappen die je kunt nemen om je vastgoed duurzamer te maken. Hulp nodig bij het verduurzamen van je vastgoed? De slimme doeners van Stel… helpen je graag verder!

 

  1.  Uitvoeren van een Energiescan

Een energiescan is essentieel voor het verduurzamen van vastgoed. Het analyseert energieverbruik en efficiëntie van gebouwen, resulterend in aanbevelingen zoals luchtlekdichting of isolatieverbeteringen. Deze investering verdient zich snel terug door energiebesparingen en waardestijging van vastgoed. Het ondersteunt duurzaamheidsdoelen en aantrekkelijkheid voor milieubewuste huurders en kopers. Voor bedrijven die kosten willen verlagen en duurzaamheid willen verbeteren, helpt een energiescan van Stel… met inzicht krijgen in je energieverbruik om zo CO2-uitstoot te verminderen, kosten te besparen en een duurzaam imago te creëren. Onze slimme doeners van Stel… maken persoonlijke rapporten op basis van verbruik, kosten en subsidies om energie-efficiëntie te verbeteren. Je ontvangt hierbij geen lange lijsten met mogelijkheden maar juist datgene wat voor jou van belang is.

 

  1. Energie-efficiëntie verbeteren

Een van de volgende stappen om je vastgoed duurzamer te maken, is het verbeteren van de energie-efficiëntie. Dit kan worden bereikt door het upgraden van de isolatie, het installeren van energiezuinige ramen en deuren, of door het gebruik maken van ventilatie en airconditioning systemen. Het implementeren van slimme thermostaten en verlichtingssystemen kan ook helpen om het energieverbruik te verminderen. Het verminderen van het energieverbruik bespaart niet alleen geld op de energierekening, maar vermindert ook de ecologische voetafdruk van het gebouw.

 

  1. Zonne-energie en groene energiebronnen

Het gebruik van zonne-energie en andere groene energiebronnen is een uitstekende manier om je vastgoed duurzamer te maken. Het installeren van zonnepanelen op het dak kan helpen om je energierekening te verlagen en indien dit mogelijk is; de overtollige energie terug leveren aan het elektriciteitsnet. Dit bevordert niet alleen je financiële besparingen, maar draagt ook bij aan een verminderde ecologische voetafdruk en een schonere, groenere toekomst voor onze planeet. Het benutten van hernieuwbare energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie, vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en helpt de klimaatverandering tegen te gaan. Het kan ook de waarde van je vastgoed verhogen, omdat duurzame energiebronnen steeds populairder worden bij potentiële kopers en huurders. Bovendien zijn er vaak financiële stimuleringsmaatregelen beschikbaar voor het installeren van groene energieoplossingen, waardoor de initiële investering aantrekkelijker wordt. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Kortom, het overstappen op groene energie is een slimme zet voor iedereen die zijn vastgoed wil verbeteren, zowel op het gebied van duurzaamheid als op financieel vlak. Raak vandaag nog in contact met één van de slimme doeners van Stel… door te bellen naar 0343 – 44 53 98 of te mailen naar info@stel.nl

 

Conclusie

Het verduurzamen van je vastgoed is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook financiële voordelen opleveren en de waarde van je eigendom verhogen. Door stappen te ondernemen om de energie-efficiëntie te verbeteren, groene energiebronnen te gebruiken, of door het uitvoeren van een energiescan, kun je een positieve impact hebben op zowel het milieu als je portemonnee. Het is tijd om te investeren in een groenere toekomst en je vastgoed duurzamer te maken. Wil je de eerste stap in de juiste richting zetten? Neem dan vooral contact met ons op! Bel naar 0343 – 44 53 98 of stuur een mail naar info@stel.nl Onze slimme doeners van Stel… helpen je graag verder.