Provincie Zuid-Holland helpt ondernemers met zonnige daken

Ook in de provincie Zuid-Holland zijn veel grote daken die ingezet kunnen worden voor zonne-energie. Om die oppervlakten maximaal te benutten heeft de provincie een aanvalsplan zon opgesteld. Hiermee helpt de provincie ondernemers en bewoners om hun daken beter te benutten en belemmeringen weg te nemen. Onze Slimme Doeners helpen hierbij door hun expertise in te zetten.

Gepost door:

Sandrine Groot

Gepubliceerd op:

20 september, 2022
Leestijd: < 1 minuut

Zonnig Zuid-Holland

Op de Zuid-Hollandse daken is veel ruimte om zonne-energie op te wekken. Zo kan slim gebruik gemaakt worden van de beperkte ruimte in de provincie. Veel grote daken zijn nog niet geschikt voor zonnepanelen. Met de regeling ‘zonnig Zuid-Holland’ ondersteunt de provincie de extra investering die nodig is om zonnepanelen op deze daken mogelijk te maken.

Anouk Iuzzolino, Projectleider Zon op Dak Provincie Zuid-Holland: “Vaak is het gewoon een kwestie van weten wat er kan, maar soms zijn er ook financiële belemmeringen. Voor die laatste categorie heeft de provincie vier miljoen euro beschikbaar tot eind 2023. We moeten slim omgaan met de beperkte ruimte in Zuid-Holland.”

Stel… ondersteunt de provincie met de uitvoering van dit plan door tijd en kennis beschikbaar te stellen voor de ondernemers, en mee te denken mee over financiële en (verzekerings-) technische vraagstukken.

Het bedrijf VIOS Trappen heeft gebruik gemaakt van de regeling. Collega Corné Zwarteveld heeft het bedrijf geholpen met advies en realisatie van zon op dak. Directeur Dirk Bergman vertelt in onderstaande video uitgebreid hoe we hem geholpen hebben bij de overstap naar zonne-energie.

Zon op Bedrijfsdaken

Zon op Bedrijfsdaken (ZoB) is een uniek en sterk concept voor zonne-energie dat bijdraagt aan het realiseren van deze klimaatdoelstellingen. Met Zon op Bedrijfsdaken maken we zonne-energie aantrekkelijk voor ondernemers. Zij kunnen zonne-energie opwekken, besparen op hun energierekening én profiteren van een duurzaam bedrijfspand met zonnepanelen.

Meer informatie

De kracht van Zon op Bedrijfsdaken is de persoonlijke en doelgerichte aanpak. Samen doen, betekent meer impact realiseren. Weten hoe we u kunnen helpen? Neem contact met ons op via 0343 44 53 98 of mail naar info@stel.nl