De gemeente Bunnik is in Nederland een van de voorlopers op het gebied van duurzame energie. In de Nationale Monitor Gemeentelijke Duurzaamheid staat Bunnik op de vierde plaats. Daarom wil de gemeente naast het plaatsen van zonnepanelen voor huishoudens nu ook actief aan de slag met ZoB (Zon op Bedrijfsdaken).
Samen met ECONNETIC organiseerde de gemeente Bunnik op woensdagavond 7 juni een informatiebijeenkomst voor Bunnikse ondernemers om hen te informeren over de mogelijkheden.
Actieve rol
Dat er veel interesse is voor duurzame energie in de gemeente is duidelijk. Jasper Neyssen, beleidsadviseur milieu en duurzaamheid van de gemeente Bunnik: “Onze ambitieuze inwoners en bedrijven vragen veel aandacht voor het milieu. Zij willen hier zelf aan bijdragen en verwachten van ons als gemeente ook een actieve rol”. Die actieve rol neemt de gemeente Bunnik. In april organiseerde de gemeente onder leiding van wethouder Erika Spil al een informatieavond over zonnepanelen voor huishoudens. Op die avond schreven zich maar liefst 35 huishoudens in voor zonnepanelen op het dak.
Zon op Bedrijfsdaken (ZoB)
Niet alleen voor huishoudens of een zonne-collectief zoals Buurtstroom Bunnik ziet de gemeente kansen. Met ‘Zonnig Ondernemen Bunnik’ wil de gemeente het opwekken van zonne-energie aantrekkelijk maken voor bedrijfsdaken. Bedrijventerreinen bieden veel potentieel voor het opwekken van duurzame energie, maar dit blijft vaak nog onbenut. Met Zon op Bedrijfsdaken (ZoB) kunnen ondernemers in Bunnik zonnepanelen installeren op het dak en gebruikmaken van de – door hun zelf opgewekte – groene stroom.
De rol van ECONNETIC
Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 7 juni presenteerde ECONNETIC de voordelen van ZoB aan de ondernemers in Bunnik. Martijn van der Pouw, consultant bij ECONNETIC: “Veel ondernemers waren verrast hoe makkelijk het eigenlijk is om in hun eigen energiebehoefte te voorzien. Het enige wat ze daarvoor nodig hebben is hun eigen dak én de zon”. De kracht van ZoB is de gezamenlijke aanpak. Want samen doen, betekent meer impact realiseren. En door samen te financieren wordt het opwekken van duurzame (zonne-)energie voor ondernemers aantrekkelijker. Martijn van der Pouw: “Meedoen is voor de ondernemers in Bunnik heel eenvoudig. Het enige wat ze hoeven te doen is hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Daar kunnen ze dan al groene stroom van afnemen. Natuurlijk kunnen bedrijven ook mee-investeren en daardoor profiteren van het rendement.”
Over Zonnig Ondernemen Bunnik
Zonnig ondernemen Bunnik is een gezamenlijk initiatief dat zonne-energie aantrekkelijk maakt voor bedrijfsdaken in de gemeente Bunnik. De initiatiefnemers van Zonnig Ondernemen zijn de gemeente Bunnik en ECONNETIC. Deelname aan Zon op Bedrijfsdaken biedt ondernemers in Bunnik drie voordelen: ontzorging, lage of geen investeringskosten en projectfinanciering. Bunnik gaat voor duurzaam met zonne-energie op bedrijfsdaken. Doet u mee?
Meer weten
Heeft u de bijeenkomst op 7 juni gemist of wilt u meer informatie over ‘Zon op Bedrijfsdaken’?Neem dan vrijblijvend contact op met Jeroen Willems. Dit kan telefonisch op 0343-445 398, of per e-mail aan info@econnetic.nl.