Financiering Zonnepark Leeuwenhorsterhoek is rond

Er is een financial close bereikt voor de financiering van het Zonnepark Leeuwenhorsterhoek. Met het aantrekken en realiseren van de financiering voor het project nabij Landgoed Klein Leeuwenhorst in de gemeente Noordwijk kan het private initiatief voor een zonnepark worden gerealiseerd. Stel… ondersteunde de initiatiefnemer om dit voor elkaar te krijgen.

Gepost door:

Sandrine Groot

Gepubliceerd op:

7 oktober, 2023
Leestijd: 2 minuten

Stel… hielp bij de structurering van de financiering, de selectie van een passende financier en het begeleiden van het traject tot beschikbaar komen van de financiering. Ook hebben we ondersteund het opmaken van de projectcontracten zodat deze aansluiten bij de wensen van de financier.

Educatieve doeleinden

Het Project Leeuwenhorsterhoek omvat een zonnepark van zo’n 2.3 hectare en is goed voor een energieopbrengst van ca. 2.3 MWp, waarmee ruim 700 huishoudens kunnen worden voorzien van duurzame stroom. Initiatiefnemer Verloop wil met dit zonnepark niet alleen de opwek van duurzame elektriciteit realiseren: ‘Met dit project kunnen we een nieuwe economische pijler creëeren voor het instandhouden voor het landgoed dat bestaat uit een vijftal monumenten. Bovendien dient het ook educatieve en innovatieve doeleinden, zo willen we leerlingen van nabijgelegen scholen én bezoekers van het landgoed voorlichten over de werking van duurzame energie opwekking.’

Lichtdoorlatende panelen

Met de ontwikkeling van het zonnepark is ingezet op dubbel ruimtegebruik en wordt onderzoek gedaan naar natuurinclusieve duurzame energieopwekking met het gebruik van lichtdoorlatende panelen. Verloop: ‘Met de aanleg van het zonnepark wordt niet alleen een bijdrage geleverd aan aan de speerpunten in het duurzaamheidsprogramma de regio Holland Rijnland en Noordwijk, maar het draagt ook bij tot de energietransitie terwijl het de biodiversiteit hoopt te vergroten’.

Oldrik Verloop:
‘Het zonnepark wordt in eigen beheer gerealiseerd en we zijn daarom erg blij met Stel… te hebben kunnen samenwerken om de haalbaarheid en financiering te hebben kunnen verwezenlijken.’

Rol Stel…

Zonnepark Leeuwenhorsterhoek
Leeuwenhorsterhoek heeft Stel… betrokken bij de ontwikkeling van het project. Stel… heeft Verloop ondersteund met adviseren en begeleiden bij de financiering van het zonnepark. Met het aantrekken van de financiering is er weer een wezenlijke stap gezet in de totstandkoming van Zonnepark Leeuwenhorsterhoek. Het project wordt gerealiseerd door GroenLeven en gefinancierd door Triodos Bank.

Slimme doener Willem Enklaar:
‘Dit is typisch een klus voor Stel… Op een pragmatische wijze zorgen dat er een passende financiering komt, en het project voldoet aan de condities van de financier. Vervolgens hebben we in goede samenwerking het financieringstraject doorlopen, met Oldrik, Triodos en Groenleven. Mooi dat ze nu aan het bouwen zijn!’

Hulp nodig bij uw financiering?

Heeft u hulp nodig bij het begeleiden van het proces tot financiering voor uw duurzame energieproject? We helpen u met het maken van het projectplan, de contractstructuur, het opzetten van het financieel model, structureren van de financiering, benaderen van de markt én onderhandelen tot een best passend financieringsvoorstel. Van A tot Z. Benieuwd hoe wij dat doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan telefonisch op 0343-445 398, of per e-mail naar willem@stel.nl.