Op 19 december heeft het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat bekend gemaakt dat er in 2020 een extra openstellingsronde komt voor de SDE+ subsidie. De regeling gaat open van 17 maart tot en met 2 april 2020. Er is € 2 miljard beschikbaar voor duurzame energieprojecten in Nederland.
Wat is SDE+ subsidie?
Met de SDE+ subsidieregeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. De SDE+ is een exploitatiesubsidie. Dit betekent dat de energieproducent (de initiatiefnemer van een duurzaam energieproject) subsidie krijgt voor de geproduceerde duurzame energie. De SDE+ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie over een periode tot maximaal 15 jaar. De hoeveelheid subsidie is afhankelijk van de soort en de hoeveelheid geproduceerde duurzame energie.
Deze extra openstellingsronde is qua opzet, techniek en categorieën identiek aan de SDE+-najaarsronde 2019. Projecten die energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals geothermie, water, wind, biomassa en zon, kunnen subsidie aanvragen. Voor elektriciteitsproducten blijft het meesturen van een transportindicatie bij de aanvraag verplicht.
SDE++
De voorjaarsronde 2020 is de laatste ronde onder de huidige SDE+-regeling. Deze ronde is bedoeld om een extra impuls te geven aan de ontwikkeling van hernieuwbare energie in Nederland. In het eerste kwartaal van 2020 wordt een Kamerbrief over de SDE++-openstelling verwacht. Deze nieuwe regeling beperkt zich niet meer tot duurzame energieproductie, maar gaat zich richten op CO2-reductie.
Voorjaarsronde 2020
De voorjaarsronde voor SDE+ subsidieregeling is geopend van 17 maart tot en met 2 april en kent drie fases waarin projecten tot een bepaald maximum basisbedrag een subsidieaanvraag kunnen indienen.
(bron: RVO)
Meer weten?
Lees meer over de extra openstellingsronde van de SDE+ in 2020 op de website van RVO:
- Download hier de Kamerbrief met alle basisbedragen, basisenergieprijzen, vollasturen en de voorlopige correctiebedragen.
Of weten hoe wij u kunnen helpen? Neem telefonisch contact met ons op via nummer 0343-445 398 of stuur ons een bericht: